Begeleiding

Wat kan de Avalon methodiek u bieden? Met onze kennis en grote ervaring met meer dan 26 paardenrassen willen we paardenliefhebbers graag ondersteunen in hun training. Onderstaande belangrijke aspecten zijn onderdeel van de begeleiding in het trainingstraject.

Horsemanship, klassieke/academische rijkunst, doordacht rechtrichten van paard en mens vormen de basis bij Avalon. Door deze combinatie wordt er op een respectvolle, gezonde, verantwoorde en paardvriendelijke manier getraind. De paarden gaan met veel plezier en vertrouwen met u samenwerken.De trainingen worden uitgesplitst in een mentaal en een fysiek gedeelte voor zowel mens als paard. Het spreekt voor zich dat we in gezamenlijk overleg bepalen naar welke doelen we willen toewerken en hoe we zo optimaal mogelijk het trainingstraject hierop kunnen aansluiten. Belangrijk hierin is dat we altijd streven naar verbetering waar mogelijk en nodig in de samenwerking met u en uw paard, om telkens tot het beste resultaat te komen.

Horsemanship, trainersgevoel en ruitergevoel. Om een goede trainer van uw paard of de beste ruiter voor uw paard te zijn moet u werken aan een juiste lichaamstaal, energie, gevoel voor paarden, hulpen, handelingen en zit. Deze kennis zorgt ervoor dat u en uw paard elkaar beter ‘verstaan’. Een goede zit voelt, verbetert en helpt het paard in zijn bewegingen onder de ruiter. Als u voelend kan bewegen en rijden wordt het trainers- en ruitergevoel meer en meer ontwikkeld. Een belangrijk onderdeel waaraan aandacht besteed wordt in de trainingen, is dat u als ruiter zichzelf ook rechtricht. (Net als ieder paard heeft een mens ook een linker of rechter voorkeur.) Avalon biedt hierin verschillende mogelijkheden.

Niveau van een training. Het niveau van de training wordt altijd aangepast aan de mogelijkheden van de ruiter en het paard. Daarbij speelt de leeftijd en opleidingsniveau van het paard een grote rol. Door in de eerste trainingen een goede basis te leggen, is het ‘echte werk’ niet zo moeilijk meer. U en uw paard zullen met het gedegen fundament eenvoudiger de moeilijkste oefeningen kunnen uitvoeren. Het paard wordt niet meer gedwongen tot iets, maar wil graag met u samenwerken. Jullie zijn een team. Het resultaat is een mooi, ontspannen en natuurlijk beeld.

Thema’s en technieken. Met o.a. onderstaande thema’s en technieken kunnen we om mens en paard recht richten en in balans brengen.
Gezien de natuurlijke scheefheid van ieder mens en paard, is het rechtrichten van essentieel belang. Het is het fundament van de training ongeacht welke discipline u beoefent.

Loswerken.
Werken in vrijheid.
Grondwerk.
Obstakel training, trailer laden.
Academisch grondwerk.
Werken aan de enkele lijn – longeren.
Werken aan de hand.
Werken aan de lange teugel.
Voelend rijden.
Academisch rijden.

Een uitgebreide omschrijving van deze begrippen kunt u vinden onder Definities.