WELKOM

 

Welkom op de site van Avalon!

Pure verbinding, zachtheid, verdieping, verfijning, horsemanship, rechtrichten, klassieke/academische rijkunst zijn de belangrijke pijlers van Avalon methodiek. Ze werken samen op een eerlijke, verantwoorde en uitermate paard vriendelijke manier.  Zodat het paard met veel plezier, uit vrije wil met ons wil samen zijn en werken.  Mijn kennis en ervaring wil ik graag delen met andere paardenliefhebbers. Heeft je paard een beperking? Heb jij een beperking in je lichaam?  Ik ben altijd op zoek naar oplossingen, hoe lukt het wel om samen met het paard tot haalbare doelen en wensen te komen.

Het geeft me veel voldoening als ik mens en paard zie samensmelten tot een prachtige combinatie.

“Ieder paard is uniek en de moeite waard om te bestuderen en om van te leren. Het is een ontdekkingsreis die nooit stopt…”

Is de algemene informatie op deze website niet voldoende voor je? Ik nodig je uit om langs te komen op onze gratis informatie avond. De data van onze regelmatig terugkomende informatie avonden en evenementen zijn te vinden in de agenda Ik kijk er naar uit jou en je paard te mogen ontmoeten, om te gaan onderzoeken wat ik voor jou en je paard(en) kan betekenen. We vinden altijd een antwoord, oplossing en logische volgende stap in het proces van oprecht samenzijn en leren met en van je paard!

Graag stel ik me aan u voor.
2014 2 Avalon Angela Remie

Ik ben Angela Remie (1970), oprichter en eigenaar van Avalon’s Ruiterbegeleiding en ontwikkelaar van de Avalon methodiek.

Ik heb zelf veel moeten ontdekken over het paard en het gedrag.
Vanaf mijn kindertijd omringde ik me het liefst met paarden. Zoals veel kinderen, ben ik als  8 jarig meisje begonnen met paardrijden op een manege. Al snel kreeg ik een eigen pony, ging bij de ponyclub en begon met het rijden van concoursen. Gaandeweg kreeg ik met de trainingswijze niet de antwoorden of oplossingen waar ik naar zocht.
Ook in mijn opleiding in de paardenbranche bleven bepaalde vragen onbeantwoord en vond ik dat het natuurlijk gedrag van het paard onderbelicht werd.

Zoektocht

Ik ben gaan zoeken naar andere wegen en heb in de loop der jaren veel gelezen en diverse methoden onderzocht. Hieruit heb ik waardevolle elementen gehaald die ik verantwoord en respectvol vond voor paard en ruiter. Met deze kennis heb ik een eigen methodiek ontwikkeld, ik noem het de Avalon methodiek.
Hierbij staat het paard altijd centraal: wat is zijn mentale gesteldheid, gezondheid, leeftijd, ras, bouw, opleidingsniveau, etc.

Horsemanship is een belangrijke pijler in mijn training waarbij gewerkt wordt op basis van het natuurlijke gedrag van het paard. Hiermee wordt het fundament gelegd in de communicatie tussen paard en ruiter, waardoor betere resultaten in het rijden worden bereikt. Immers, paard en ruiter moeten elkaar begrijpen om een oefening goed en met plezier uit te voeren.

Maar ook bleef ik op zoek naar een correcte methode om het paard fysiek te trainen, vond veel antwoorden in de klassieke en academische rijkunst. Ik kwam begin 2004 in aanraking met de academische rijkunst. Door logisch opgebouwde oefeningen traint men zichzelf en het paard middels rechtrichtende oefeningen. Daarnaast ben ik ruim 10 jaar rechtstreekse leerling geweest van Bent Branderup, grootmeester in de academische rijkunst. Met mijn prachtige paard Bondadoso heb ik in 2006 (Duitsland) en 2008 (Denemarken) 3 belangrijke academische proeven behaald.

Ik ben een trainer die niet gaat voor de diploma’s en erkenning van de mens. Maar een trainer die gaat voor de erkenning van het paard. Het paard is de enige die je kan vertellen of je op de goede weg bent. Of je een goede coach van je eigen paard bent. Ervaar het zelf….kijk in de ogen, naar het lichaam en uitstraling van je paard voor het antwoord. Dat is de enige waarheid!

Ik wens u veel inspiratie en plezier met het verder bekijken van deze website.