Avalon’s methodiek

 

Bon en Angela Remie clinic Bent Branderup smal

De Avalon methodiek is voor het paard en zijn trainer een duidelijke, goed opgebouwde leergang.

Het resultaat. Door in de eerste lessen een goede basis te creëren, is het ‘echte werk’ niet zo moeilijk meer. U zult versteld staan van het gemak waarmee uw paard de moeilijkste oefeningen uitvoert en vol vertrouwen met u meegaat op concours of een strandrit.

Rechtgericht en in balans. Door het ontdekken van Avalon’s methodiek worden paard en mens meer rechtgericht en komen samen in balans.

Avalon’s Ruiterbegeleiding wil de mensen de puurheid van het paard laten ervaren en wil het paard de ruimte geven om zijn puurheid aan de mens te laten zien. Binnen het trainingstraject geeft het paard het tempo aan.

Een paard leeft in het NU. Wij helpen mensen om ook in het NU te leven, zodat ze beter met hun paard samen kunnen zijn.

Rust en vertrouwen. Er wordt in alle rust en met beleid gewerkt aan een positieve ontwikkeling van mens en paard waarmee de vertrouwensband verder versterkt wordt.

Communicatie tot stand brengen. Wij bieden ondersteuning om een goede en prettige wederzijdse communicatie tot stand te brengen. Dit zorgt er tevens voor dat het paard zich respectvol gedraagt richting de trainer/ruiter.

Genieten van de tijd samen met uw paard. Genieten van het samenzijn met uw paard staat bij ons hoog in het vaandel. Tijd speelt geen rol.

Avalon als Academie. Er wordt, indien gewenst of nodig, gebruikgemaakt van verschillende andere technieken die passend zijn binnen onze filosofie. Deze zijn afkomstig uit bijv. Tai Chi, Yoga, Meditatie, etc.

Avalon’s filosofie als ondersteuning in het dagelijkse leven. Een goede paardentrainer en ruiter word je door je dagelijks bezig te houden met je eigen ontwikkeling en gezondheid.

Methodiek
Hulpen en handelingen van de ruiter/trainer en de gewenste reacties van het paard worden duidelijk uitgelegd en aangeleerd. Het paard gaat door middel van onze respectvolle en diervriendelijke methodiek perfect begrijpen wat zijn trainer bedoeld. We gaan op zoek naar alles wat al goed lukt, om daar vervolgens weer op door te bouwen in het vervolgtraject. De methodiek is sterk in het zoeken naar oplossingen en werkt volgens Avalon’s gestructureerd lesplan & levels.

Doelen bepalen. We werken gericht toe naar een doel. Voor iedere combinatie is dat doel anders. Na een uitgebreid intakegesprek bepalen we gezamenlijk het (haalbare) einddoel. Om daar te komen zullen we dit opsplitsen in meerdere tussenliggende doelen. Zo werken we in iedere trainingsfase aan een nieuw, maar vooral haalbaar doel voor dat moment. Dit werkt positief en motiverend voor het verdere traject. Indien nodig werken we probleemoplossend.

De basiselementen en technieken. De trainingen zijn gebaseerd op technieken die een plezierige en waardevolle band gaan smeden tussen mens en paard. Over de gebruikte technieken kunt u meer lezen op de pagina Begeleiding.