Avalon bijvakken

We organiseren ook dit jaar verschillende bijvakken.

Avalon Theorie School, start ieder najaar.

Voor meer info zie onder

De kunst van balans – Beweging programma voor paardenliefhebbers die met hun paard vanaf de grond werken en rijden.

Voor meer info zie onder. Datum volgt nog.

 

1. Avalon Theorie School

Het is nu de juiste tijd, je kan het niet meer uitstellen, niet meer wachten!  Het moet er echt van komen. Voor wat?  Voor Avalon  Theorie School. Deze cursus gaat ieder najaar van start.

Ik, Angela Remie,  ben een paarden en mensen coach. Mijn voornemen voor de komende jaren is nog meer mensen en hun paarden bereiken met mijn verhaal. Niet via online programma’s, niet via boeken maar gewoon face to face.  Samen met de voeten en hoeven in het zand. Het echte werk!
Avalon Methodiek is gebaseerd op mensen de puurheid van het paard  laten ervaren en geeft het paard de ruimte zijn puurheid te laten zien. Dan komt de schoonheid vanzelf, daar ben ik van overtuigd. Ik ben gespecialiseerd in het aanleren en creëren van een betere band tussen mens en paard en gezondere bewegingen voor het paard.
Waarom moet dit project worden gerealiseerd? Mijn persoonlijke motivatie en de urgentie om dit project te starten is erg belangrijk omdat er teveel verkeerde beelden rondcirkelen in de media, de kijk op paarden en hoe ze bewegen en hun uitstraling is niet in orde. Niet alleen de jury’s beoordelen verkeerd. Er moeten betere beelden onder de aandacht worden gebracht. Ik ben erg enthousiast over mijn project, omdat ik weet dat vele van jullie niet helemaal exact weten waar op te letten. Ondanks dat smaken verschillen, kunnen we toch beter met zijn allen.

We hebben een mening over een combinatie op de video of foto. Vind je het wel mooi of niet.  Ik zie dat terug in de media, ik zie dat terug aan de likes op een bepaalde video of foto. Wat ik wil gaan bereiken is dat jij weet wat je zou moeten zien, dat je weet wat mooi is  aan een beweging, foto of video. Kan je je mening goed onderbouwen? Waar je dat aan kan zien. Hoe ziet dat bij jou paard er uit. Ik leer je hoe je dat per direct weer moet doorkoppelen naar de praktijk.
De middelen die we gaan gebruiken komen uit mijn en jouw praktijk. Mijn eigen materiaal en paarden, jouw eigen materiaal-paarden-vragen, foto’s, video’s. Geloof me, er zijn zo veel onderwerpen en punten waar je op moet letten of zou moeten letten,  om te bepalen wat beter en wat minder goed is. Onmogelijk om dat in deze aankondiging te verwerken.
Om meer bewustzijn te krijgen in de kijk op paarden heb ik jou nodig! Ieder die op een andere manier naar betere, gezondere en vast en zeker mooiere bewegingen van een paard kan streven en dat dan ook nog aan de wereld kan laten zien, is grote winst! Begin bij jezelf en met jouw paard(en).
Wat denk je ervan?  Ben je er klaar voor, ben je er aan toe? Gaan we er voor!

Avalon Theorie School – Avond , van 19:15 tot 21:30

Avalon Theorie School – Zondag, van 14:15 tot 16:30

Kosten Avalon Theorie School: € 165,– voor 4 avonden of 4 middagen.

 

2. Unieke cursus Anatomie-Biomechanica- Massage

 Aanvang 1 maart 2020  Een must voor iedere paarden eigenaar!

Paarden worden op verschillende manieren getraind:

Recreatief, sport, aangespannen, etc. We kunnen ze feitelijk beschouwen als atleten. En net als bij mensen kunnen paarden ook last hebben van hun spieren en daardoor een verminderde bewegelijkheid krijgen. Hierdoor kan spanning in het lichaam ontstaan hetgeen uiteindelijk tot blessures kan leiden. Massage heeft een heilzame en herstellende werking. Het werkt ontspannend, haalt blokkades weg en ondersteunt het spierstelsel.

Voor het welzijn van je paard en het vergroten van je kennis omtrent biomechanica en spieren organiseert Avalon op regelmatige basis massage cursussen en vervolg cursussen. Je leert het lichaam van je eigen paard veel beter kennen. Daarnaast wordt de band met je paard veel sterker.

De basis cursus is een introductie van een aantal basisbeginselen: naast een theoretische onderbouwing leer je spier(gerelateerde) problemen herkennen, masseren (sportmassage en ontspannings-massage), Bowen-techniek (een zachte vorm van masseren die het bindweefsel behandelt) en energetisch werken (op basis van wetenschappelijk onderzoek).

Deze basis cursus van 4 modules gaat weer van start in feb. 2018 en wordt gegeven door Angela Remie in samenwerking met Lilian de Haas, eigenaar van Edelhart. Zij is gediplomeerd Sportmasseur en heeft jarenlange ervaring op het gebied van massage bij paarden én mensen. Daarnaast is zij gecertificeerd Bowen therapeut en is zij gespecialiseerd in energetische behandelingen , oplossen van lichamelijke en mentale blokkades waardoor het lichaam als totaal weer in balans komt. Denk aan bijv. opgelopen trauma’s, gedragsproblemen, te vroeg afspenen, stofwisselingsproblemen, etc. Daarnaast zal Angela Remie alle training technische lesstof toelichten. Er is ruim voldoende tijd ingericht voor het stellen van vragen en het krijgen van antwoorden! De basis cursus organiseren we alleen op de locatie van Avalon, Wernhout Nederland.

Cursus data en kosten cursus: Module 1 – 1 mrt.  Module 2 – 22 mrt.  Module 3 – 5 apr.  Module 4 – in overleg met de groep.

Gehele cursus € 205,–p.p. Inclusief lesmateriaal koffie en thee.

Tijd : 13.00 tot 16.00.

Voor inschrijven cursussen, eventuele vragen basis cursus, ga naar avalonsbegeleiding@live.nl

 

3. De kunst van balans.

Wat hebben verschillende  technieken zoals o.a. Tai Chi, Yoga, Vecht kunst  te maken met de Avalon Methodiek en het verbeteren van balans en ruitergevoel? Op het eerste gezicht niets zou je denken. En toch is de werkelijkheid anders. Angela Remie ontdekte tijdens haar beweging lessen en verdere bestudering van bewegingskunst dat er verrassend veel raakvlakken zijn.

Er is een stijl waarbij de bewegingen langzaam en vanuit de buik zeer ontspannen uitgevoerd worden. Een andere stijl legt de nadruk meer op zelfverdediging en kent explosieve momenten. Bij Avalon leggen we de nadruk op de eerste stijl omdat de paarden er bijzonder goed op reageren.

Kerngedachte bij dit alles is ‘BALANS’, zowel innerlijk, emotioneel alsmede fysiek.

Na uitvoerige gesprekken en nadere bestudering van praktijkoefeningen hebben we ontdekt dat er overeenkomsten zijn in de diverse lichamelijke houdingen en bewegingen in deze kunsten. Hiermee vloeien de Avalon Methodiek  en de bewegingskunst samen. Waardoor je als coach van je eigen paard en als ruiter veel meer inzichten krijgt in je eigen beweging patroon.

 

 

Avalons Clinic Bewegingsprogr 25aug2013

Op basis van deze ontdekkingen is er een uniek en praktisch bewegingsprogramma ontwikkeld voor de leerlingen van Avalon en ieder die graag eens meedoet. Dit programma draagt bij aan een verbeterde lichamelijke en mentale beheersing en ook te volgen in privé trainingen.
Met deze bewegingskunst werk je met energie en zachte rustige bewegingen in plaats van spierkracht. Met de oefeningen probeer je te komen tot ontspanning, goede ademhaling, aarding ofwel in harmonie met lichaam en geest. Daarna in harmonie met het paard.
Je wordt hierdoor nog bewuster van uw (lichaams)houding hetgeen positief bijdraagt in de omgang met andere mensen en met je paard in het bijzonder.
De oefeningen zullen in eerste instantie vanaf de grond geoefend worden, daarna zullen ze met of op het paard uitgevoerd worden.

Met behulp van dit bewegingsprogramma ga je een grotere bewustwording krijgen op het bewegingspatroon bij het rijden, hetgeen nog betere resultaten oplevert in het samen ZIJN met je paard.

“Je wordt wat je oefent.” Je paard laat je het resultaat zien.

Het Bewegingsprogramma voor ruiters wordt eens per jaar heen gehouden op de rustieke bosrijke Avalon locatie in Breda.

De clinic duurt een hele dag en iedereen kan, ongeacht het level, hieraan deelnemen. De groep kan op verzoek door in de vervolg trainingen indien gewenst.

Het programma zal bestaan uit een inleidende theorie en een praktijkdeel.

Het praktijkdeel is opgesplitst in twee onderdelen:
– in de ochtend worden de eerste basisoefeningen vanaf de grond geoefend.
– in de middag worden  oefeningen uitgevoerd naast en eventueel op het paard.

De theoriedeelnemers zullen in de ochtend met de basisoefeningen vanaf de grond meedoen.
’s Middags kunnen zij ervaren,  meekijken en leren van de praktijkdeelnemers en hun paarden.

Deze mooie dag duurt van 10:00 tot 17:00. Datum 2020 volgt nog.

Op deze dag mag je eigen paard meekomen, maar we hebben ook onze Avalon paarden beschikbaar.

Mocht je meer willen weten of wil je aanmelden voor een clinic, dan wel  geïnteresseerd om zelf te ervaren wat het Avalon beweging programma kan betekenen, stuur dan een mail naar avalonsbegeleiding@live.nl.