Open Dag 18 aug 2013 druk bezocht

We kijken terug op een prachtige en succesvolle open dag bij Avalon.

Aan het begin van de middag liep het langzaamaan vol met geïnteresseerden, die onder genot van een ‘aangekleed’ kopje koffie in een ongedwongen sfeer met elkaar aan de praat raakten.

De open dag werd gestart met een presentatie door Angela. Hierin blikte ze kort terug op het verleden en ontvouwde ze de plannen voor de toekomst: Avalon begint aan een nieuw hoofdstuk en zal zich meer gaan profileren als academie. De begeleiding van ruiters en hun paarden zal via Avalon’s Ruiterbegeleiding op de huidige manier voortgezet worden.

Avalon Academy wordt een kennisomgeving om te borgen dat alle waardevolle informatie op het gebied van paarden en de Academische Rijkunst bewaard blijft voor de volgende generaties ruiters en hun paarden. Momenteel zitten we in een transitiefase en wordt er hard gewerkt om dit verder vorm te geven. Avalon blijft het kloppende hart van de Academische Rijkunst.

Om het geheel kracht bij te zetten werd er een ceremonieel tintje aan gegeven. Angela, haar vriend Michel en dochter Ocean staken waxinelichtjes aan die het woord ‘Bon’ vormde: afkorting en ter nagedachtenis aan haar Ridderpaard Bondadoso en als dank en inspiratie voor de grootmeesters, andere belangrijke leermeesters, de paarden, maar ook voor alle aanwezigen. Op een mooie toekomst met onze paarden!

En daarmee werd het tijd om iedereen te laten genieten van de demo’s met de Avalon paarden. Er werden verschillende trainingsonderdelen getoond die aansluiten bij het niveau en leeftijd van de paarden: loswerken, academisch grondwerk, werken aan de lange teugel en rijden. De paarden deden het allemaal super!

Ter afsluiting werd er gezellig nagekaart met een drankje en een hapje op deze zonovergoten middag. We hebben enorm genoten van zoveel interesse in Avalon.

Tot slot ook veel dank aan alle teamleden die geholpen hebben om deze dag mede tot een succes te maken.

Avalon Open Dag 18 aug 2013 B