Massage cursus

paardenmassagePaarden worden op verschillende manieren getraind: recreatief, wedstrijden, aangespannen, etc.
We kunnen ze feitelijk beschouwen als atleten. En net als bij mensen kunnen paarden ook last hebben van hun spieren en daardoor een verminderde bewegelijkheid krijgen. Hierdoor kan spanning in het lichaam ontstaan hetgeen uiteindelijk tot blessures kan leiden.

(Sport)massage heeft een heilzame en herstellende werking. Het werkt ontspannend en ondersteunt het spierstelsel.

Voor het welzijn van je paard organiseert Avalon een massage cursus.

Deze cursus is een introductie van een aantal basisbeginselen: naast de theoretische onderbouwing leer je spier(gerelateerde) problemen herkennen, masseren (sportmassage en ontspanningsmassage), Bowen-techniek (een zachte vorm van masseren die het bindweefsel behandelt) en energetisch werken (op basis van wetenschappelijk onderzoek).

De cursus wordt gegeven door Lilian de Haas, eigenaar van Edelhart. Van huis uit is zij gediplomeerd Sportmasseur en heeft jarenlange ervaring op het gebied van massage bij paarden én mensen. Daarnaast is zij gecertificeerd Bowen therapeut en is zij gespecialiseerd in energetische behandelingen (oplossen van lichamelijke en mentale blokkades waardoor het lichaam als totaal weer in balans komt. Denk aan bijv. opgelopen trauma’s, gedragsproblemen, te vroeg afspenen, stofwisselingsproblemen, etc.).

De cursus vindt plaats bij Avalon in Wernhout en bestaat uit 4 delen van ieder 3 uur.

Cursusdata en tijdstip
Data: 30 maart, 27 april, 25 mei en 22 juni.
Tijd: 13:00 – 16:00 uur.

Kosten
Praktijkdeelnemers € 135,– (max. 8 personen) VOL.
Theoriedeelnemers € 85,– (max. 8 personen).

Avalon stelt haar paarden beschikbaar voor deze cursus. Echter, het is eveneens mogelijk je eigen paard mee te brengen (max. 4 paarden per sessie).

Voor eventuele vragen en aanmelden, ga naar avalonsbegeleiding@live.nl.

De cursus vindt doorgang bij een minimale aanmelding van 6 praktijkdeelnemers.

Graag tot kijk!