Avalon bijvakken

We organiseren dit jaar verschillende bijvakken.

1. Unieke cursus Anatomie-Biomechanica- Massage

Voor meer info zie onder.

2. Beweging programma voor ruiters op 14 mei 2017

Voor meer info zie onder.

 

1. Unieke cursus Anatomie-Biomechanica- Massage

 Aanvang najaar 2017 Een must voor iedere paarden eigenaar!

Paarden worden op verschillende manieren getraind:

Recreatief, sport, aangespannen, etc. We kunnen ze feitelijk beschouwen als atleten. En net als bij mensen kunnen paarden ook last hebben van hun spieren en daardoor een verminderde bewegelijkheid krijgen. Hierdoor kan spanning in het lichaam ontstaan hetgeen uiteindelijk tot blessures kan leiden. Massage heeft een heilzame en herstellende werking. Het werkt ontspannend, haalt blokkades weg en ondersteunt het spierstelsel.

Voor het welzijn van je paard en het vergroten van je kennis omtrent biomechanica en spieren organiseert Avalon op regelmatige basis massage cursussen en vervolg cursussen. Je leert het lichaam van je eigen paard veel beter kennen. Daarnaast wordt de band met je paard veel sterker.

De basis cursus is een introductie van een aantal basisbeginselen: naast een theoretische onderbouwing leer je spier(gerelateerde) problemen herkennen, masseren (sportmassage en ontspannings-massage), Bowen-techniek (een zachte vorm van masseren die het bindweefsel behandelt) en energetisch werken (op basis van wetenschappelijk onderzoek).

Deze basis cursus van 4 modules gaat weer van start in najaar van 2017 en wordt gegeven door Angela Remie in samenwerking met Lilian de Haas, eigenaar van Edelhart. Zij is gediplomeerd Sportmasseur en heeft jarenlange ervaring op het gebied van massage bij paarden én mensen. Daarnaast is zij gecertificeerd Bowen therapeut en is zij gespecialiseerd in energetische behandelingen , oplossen van lichamelijke en mentale blokkades waardoor het lichaam als totaal weer in balans komt. Denk aan bijv. opgelopen trauma’s, gedragsproblemen, te vroeg afspenen, stofwisselingsproblemen, etc. Daarnaast zal Angela Remie alle training technische lesstof toelichten. Er is ruim voldoende tijd ingericht voor het stellen van vragen en het krijgen van antwoorden! De basis cursus organiseren we alleen op de locatie van Avalon, Wernhout Nederland.

Cursus data en kosten cursus: Deze cursus loopt nu:  Module 2 –  19 feb. Module 3 – 26 feb. Module 4 – 19 mrt.

Gehele cursus € 175,–p.p. Inclusief lesmateriaal koffie en thee.

Tijd : 13.00 tot 16.30.

Voor inschrijven cursussen, eventuele vragen basis cursus, ga naar avalonsbegeleiding@live.nl

 

2. Beweging programma voor ruiters

Op deze dag mag je eigen paard meekomen, maar we hebben ook paarden beschikbaar.

Wat hebben verschillende  technieken zoals o.a. Tai Chi  te maken met de Avalon Methodiek en het verbeteren van balans en ruitergevoel?

Op het eerste gezicht niets zou je denken. En toch is de werkelijkheid anders. Angela Remie ontdekte tijdens haar beweging lessen en verdere bestudering van bewegingskunst dat er verrassend veel raakvlakken zijn.

4.1.1

Er is een stijl waarbij de bewegingen langzaam en vanuit de buik zeer ontspannen uitgevoerd worden. Een andere stijl legt de nadruk meer op zelfverdediging en kent explosieve momenten. Bij Avalon leggen we de nadruk op de eerste stijl omdat de paarden er bijzonder goed op reageren.

Kerngedachte bij dit alles is ‘BALANS’, zowel innerlijk, emotioneel alsmede fysiek.

Na uitvoerige gesprekken en nadere bestudering van praktijkoefeningen hebben we ontdekt dat er overeenkomsten zijn in de diverse lichamelijke houdingen en bewegingen in deze kunsten. Hiermee vloeien de Avalon Methodiek  en de bewegingskunst samen. Waardoor je als coach van je eigen paard en als ruiter veel meer inzichten krijgt in je eigen beweging patroon.

Avalons Clinic Bewegingsprogr 25aug2013

Op basis van deze ontdekkingen is er met verschillende specialisten een uniek en praktisch bewegingsprogramma ontwikkeld voor de leerlingen van Avalon en ieder die graag eens meedoet. Dit programma draagt bij aan een verbeterde lichamelijke en mentale beheersing.
Met deze bewegingskunst werk je met energie en zachte rustige bewegingen in plaats van spierkracht. Met de oefeningen probeer je te komen tot ontspanning, goede ademhaling, aarding ofwel in harmonie met lichaam en geest. Daarna in harmonie met het paard.
Je wordt hierdoor nog bewuster van uw (lichaams)houding hetgeen positief bijdraagt in de omgang met andere mensen en met je paard in het bijzonder.
De oefeningen zullen in eerste instantie vanaf de grond geoefend worden, daarna zullen ze op het paard uitgevoerd worden.

Met behulp van dit bewegingsprogramma ga je een grotere bewustwording krijgen op het bewegingspatroon bij het rijden, hetgeen nog betere resultaten oplevert in het samen ZIJN met je paard

“Je wordt wat je oefent.” Je paard laat je het resultaat zien.

Het Bewegingsprogramma voor ruiters wordt in de vorm van een aantal clinics door het jaar heen gehouden op de rustieke Avalon locatie in Wernhout.

De clinics duren een hele dag en iedereen kan, ongeacht je level, hieraan deelnemen.

Het programma zal bestaan uit een inleidende theorie en een praktijkdeel.

Het praktijkdeel is opgesplitst in twee onderdelen:
– in de ochtend worden de eerste basisoefeningen vanaf de grond geoefend.
– in de middag worden  oefeningen uitgevoerd naast en eventueel op het paard.

De theoriedeelnemers zullen in de ochtend met de basisoefeningen vanaf de grond meedoen.
’s Middags kunnen zij meekijken en leren van de praktijkdeelnemers en hun paarden.

Deze mooie dag duurt van 10:00 tot 17:00

Mocht u meer willen weten of wilt u zich aanmelden voor een clinic, danwel bent u geïnteresseerd om zelf te ervaren wat het Avalon beweging programma kan betekenen, stuur dan een mail naar avalonsbegeleiding@live.nl.